Contes i rondalles

 • Institut Alacantí de...

  Borja i Sanz, Joan (Text) - Guerrero Salazar, Susana (Il·lustracions) La Joanaina

 • Institut Alacantí de...

  Capó Garcia, Bernat (Text) - Llobell Andrés, Joan (Il·lustracions) El vellard i la garsa. Col·lecció Alatxa

 • Ajuntament d'Ondara

 • Una rondalla tradicional.

  Ajuntament d'Ondara,...

  Estarca Ramis, Javier La gironera i els regals

 • Ajuntament d'Ondara

 • De tan menut, tan menut, a Ximo li deièn Ximet... Ximet, el gegant mitjafava. Des de la primera frase, aquest conte posa negre sobre blanc les contradiccions de la vida. Descobrim mitjançant la mirada d'un xiquet una societat sacsejada per la fam i les xicotetes (i no tan) injusticies quotidianes. Però tenim un heroi amb bon cor, que aliat amb una d'aquestes fades que tots hem consegut de xiquets, capgira la realitat. Aquest conte desfà tòpics i ens transporta a una geografia trancada de penya-segats i acaronada per bancals de ceps que identifiquem al primer colp d'ull amb la Marina i el Poble Nou de Benitatxell. L'autora, la periodista i escriptora Empar Ferrer, trena un relat màgic i realitsta, senzill i alhora complex. El conte serpeja per dreceres de penya.segats. Per a xiquets i majors, una història d'arrels i futur.

  Edicions del Bullent...

  Ferrer, Empar (text) - Llobell, Mar (dibuixos) El gegant Mitjafava

 • Una xiqueta encegada per la llum del mediterrani, un llenç de Sorolla, els riuraus, la pansa, una tempestat i un naufragi, el "Here menges the sun" dels Beatles, un viatge en el temps... Aquest conte és tot això i molt més. La seua autora, Empar Ferrer, ens planteja una aventura plena de sorpreses, de descobriments que encaixen en un meravellós trencaclosques. El viatge comença a Manchester i ens porta a la Marina Alta, al temps de la passa, al ritual de l'escaldà, al trasbals de port, al mar... De la mà de Diana i amb els ulls tan oberts com ella (com a plats, diu l'autora) descobrim el miracle agrícola, també el treball esforçat del raïm (sense esforç no hi ha recompensa) , la fascinació del paisatge de la Marina Alta i a Batiste, l'ànima bessona que la nostra protagonista troba molt lluny en el temps, que no en la vida. L'escriptora i periodista Empar Ferrer ha creat una història on, per molt tombs que donen els protagonistes, els sentiments servixen de guia. La seua escriptura és un gojós viatge sense fi. Diana descobrirà el secret de les panses i, amb ell, la manera de superar una gran pèrdua i retrobar-se amb els seus avantpassats.

  Edicions del Bullent...

  Ferrer, Empar (text) - Durán Cristina (il·lustracions) El secreto de las pasas

 • Edicions del Sud

  Fornés Donderis, Joan Vicent (escritor) - Carreras Devis, Àngel (il·lustrador) Ursu, l'elefant blanc

 • Asunción Curañes l'any 1977 va ser elegida diputada a les Corts Constituents, on fou una de les 27 mares de la Constitución Espanyola. Va ser diputada al Congrés durant quatre legislatures, fins a 1993. A Alacant, on va viure des de ben jove, s'implicà en els moviments cívics, socials i polítics en defensa de la democràcia i dels drets de les dones.

  Edicions 96

  Guardiola Chorro, Pepa (Text) Asunción, busca la pau i la igualtat

 • Des que té deu anys, la vida de Tomeu està marcada per la Joanaina, una fada bona que viu a la font de la Jana, a Teulada, i que la nit de Sant Joan apareix per ajudar els qui ho mereixen. Però l'ajuda de la Joanaina té condicions i, alhora, limitacions. Serà capaç Tomeu de superar les condicions de la fada? Podrà la fada, amb la col·laboració d'altres éssers fantàstics, sobreviure a l'ambició i la construcció salvatge que assetja el territori?

  Fundació bromera

 • Núm. 5 Ondara personatges i fets. La Raboseta de Pamis forma part de la meua història, dels meus records. Quan vaig decidir fer els dibuixos i transcriure-la, em vaig sorprendre amb aquesta diversitat de versions del meu record. La meua curiositat hi va fer la resta.

  Edicions 96

 • Aquesta és la història d'un home que tenia un tresor natural. El va descobrir perquè li agradava la música. Quan ja sabia llegir les notes del pentagrama i havia aprés a tocar molt bé el violí, s'adonà que ell no necessitava un instrument per traure les notes musicals i expressar belles melodies. Ell tenia un instrument propi a la seua gola: la veu, una veu prodigiosa.

  Ajuntament de Dénia ...

  Reig Pérez, Antoni (text) i Colomer Mengual, Marta (il·lustracions) Cortis. L'home de la veu prodigiosa. Commemoració del 125 Aniversari del Naixement del Tenor Cortis

ON TROBAR-NOS

Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta – MACMA
C/ Blasco Ibáñez, 50 baix
3760 - Ondara
Tel. 965757237
Email: macma@macma.org

CONTACTE:

XARXES SOCIALS

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta: Xarxa Jove Marina Alta: Xarxa Esportiva Marina Alta:
2020 © All Rights Reserved. MACMA