La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià

La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià

Sinopsi

Aquesta publicació ens endinsa en les construccions de pedra en sec del paisatge rural de les comarques del Baix Ebre i del Montsià, creat i mantingut, durant segles, per l’activitat agrícola tradicional. És un homenatge a la memòria dels nostres avantpassats, artesans anònims que ens han deixat les seves obres d’art al bell mig dels nostres camps.

També vol ser un referent identitari per a les generacions actuals i futures, perquè la conservació i el manteniment de tot aquest patrimoni cultural i natural és un compromís de tots.

El llibre es basa en un exhaustiu inventari que es va enllestir ja fa uns anys, i alguna de les construccions inventariades ja han desaparegut. S'hi han triat les construccions més representatives per la seua diversitat i s'estructuren en cinc tipologies diferents: barraques (per caçar, guardar estris o refugiar-se), receptacles d'aigua (sínies, pous, cisternes,...), marges i altres (valones,...). De marges, hi havia els de les planes que servien simplement per amuntegar les pedres i els de terrenys més escarpats, que es construïen per aguantar la terra. També s'inclou un homenatge a Miquel Franch, lo Serrano, de Roquetes, un dels millors constructors de pedra en sec i autor dels marges ""ostentosos"" de les finques riques.

La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià

ISBN/ISSN/Dipòsit legal

978-84-96623-62-0

Titol

La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià

Autor/a

Consell Comarcal del Baix Ebre, Consell Comarcal del Montsià i Demarcació de l'Ebre del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Editorial

Onada Edicions.

Data de publicació

2010

Lloc d'edició

Benicarló.

Descripció física

19,7 x 1,8 x 22,7 cm

Matèria

Etnologia i cultura popular

Matèria

Pedra seca

Número de pàgines

159

Idioma

Valencià

Signatura

39-235

ON TROBAR-NOS

Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta – MACMA
C/ Blasco Ibáñez, 50 baix
3760 - Ondara
Tel. 965757237
Email: macma@macma.org

CONTACTE:

XARXES SOCIALS

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta: Xarxa Jove Marina Alta: Xarxa Esportiva Marina Alta:
2020 © All Rights Reserved. MACMA