• ... El final de la cançó va coincidir amb el xoc de la seua mirada amb els enormes blocs de formigó que pretenien suplantar a la granja de Bartolo en el seu espai natural. Tal impacte li va provocar un estremiment a mesura que prenia consciència de l'altra perspectiva que el temps atorgava a l'anàlisi de records i vivències passades Aquella àrida imatge se va anar difuminant per l'efecte de les llàgrimes que van inundar els seus ulls en un sobtat atac de melancolia, mentres un ressort ocult del cervell li feia cascavellejar en les oïdes el són de "El temps pasará" de l'escena de la definitiva separació d'Ilsa i Rick, que va servir de fons instrumental a aquella veu interior tan coneguda quan va passar a recitar lentament les estrofes quevedianas: "¿Qué otra cosa es verdad, sino pobreza en esta vida frágil y liviana? Los dos embustes de la vida humana, desde la cuna, son honra y riqueza. El tiempo, que ni vuelve ni tropieza, en horas fugitivas la devana; y, en errado anhelar, siempre tirana, la Fortuna fatiga su flaqueza. Viva muerte callada y divertida la vida misma; la salud es guerra de su propio alimento combatida. ¡Oh, cuánto, inadvertido, el hombre yerra: que en tierra teme que caerá la vida, y no ve que, en viviendo,, cayó en tierra!"

  Ajuntament de Xàbia

 • L'endemà de la fi de la guerra tot va ser silenci, almneys en la narració de la història i de tot allò que hi havia passat en un i en altres bàndol. La majoria de les històries de la Guerra Civil quedaren com a novel·les mai escrites i, almenys per al cas de Pego, no coneixem cap relat publicat ni durant la guerra ni durant la llarga dictadura. Segurament, la por va ser la culpable. En Setze relats de guerra hi ha històries familiars íntimes i tràgiques en el front de guerra, de xiquets refugiats, de frares amagats, de desertors, de repressions de guerra, de repressions de postguerra, de dies de presó, d'exili, de camps d'extermini, de misèria i de fam... No hi ha cap dubte que la qualitat que puga tenir aquest llibre es deu a la qualitat dels relats i a la mà pròpia dels seus autors que han participat en aquest projecte de recuperació de la memòria històrica i de recuperació de la nostra memòria col·lectiva.

  Almela Cots, Joan Mi...

 • Irene Ballester ens descriu una dona emprendedora del segle XVIII, que s'obri camí amb les dificultats pròpies d'un segle dominat per homes. Ens deixa entreveure la cultura il·lustrada de la duquessa a través de la diversittat de publicacions de diferent temàtica a les quals estava subscrita. Ens parla dels mites que l'envolten, del seu matrimoni i de la seua posterior anul·lació, del seu patrimoni, de les seues preocupacions i interessos, i de la seua mort... Aquesta obra constitueix una clara contribució al coneixement de la nostra història i la temàtica s'emmarca perfectament dins de la col·lecció.

  Ajuntament de Xaló i...

 • Llibre de narrativa curta. Índex: Presentació. - Pròleg. - Son en el mar. - Intentant oblidar. - A sols. - Crònica de l'amor, el mar i la fantasia. - El darrer anacoreta. - La nit abans. - Paraules al vent. - La futura llegenda. - La torrassa de la pes. - Món perdut. - ¡Es possible!! . - Una història de por. - El riu, el meu riu, el teu riu. - Cartonatges. - La seua ombra. - Les bótes del captaire. - Joanet. - Lady Veneno. - Un xiquet com tots. - Paula casual. - Valera. - El rellotge de paret. - Índex. - Autors i anys.

  Ajuntament de Calp

  Biblioteca Pública Municipal Joanot Martorell Cinc anys de narrativa curta (1984-1988). Col·lecció de relats curts

 • Llibre de narrativa curta. Índex: Pròleg. - Presentació. - Premis "concurs de narrativa curta, 1989 - 1993" (6,30 A.M. - Francisco Javier Miralles Martínez, Diari d'un dement progidios - Pepa Guardiola, Noche magica - Juan José Casado Sánchez, La carta - Consuelo Morató Perles, Demasiado rapido para mi - Vicente Macias Enguidanos, Mi niña golondrina - Ramón Gallar, Volver a Bernia - Luis Serna García, Campanes i ferradures - Josep Antoni Ivars Baidal, Plus, el valor de un segundo - Javier Saval Fuselard, Casualitats o bruixeries? - Pere J. Tur i Sala, Todo lo que te cuento es verdad - Luis Serna García, Sentados junto al fuego - María Luisa Font Baidal, El algarrobo - Silvia Tovar Cañibo, El secreto del mar - Delia Ana Yáñez Maestre, Dos horas - Marcos Santapau López, La promesa de Ana - Laura Domínguez Rodríguez, Un dia normal - Estela Jornet Roldán, El canario azul - Toni Tur Pastor, Somni o realitat - Miguel Angel Bordes Moragues, Gary Cooper no esta en los cielos - Mabel Domínguez Rodríguez, Lagrimas del sur - José Ramón Blas Pastor.

  Ajuntament de Calp

  Biblioteca Pública Municipal Joanot Martorell Cinc anys de narrativa curta (1989-1993). Col·lecció de relats curts. Tapa dura

 • L'any 1609 Martí Vallalta, soldat llicenciat de les índies, torna a la seua Marina natal. Aviat té l'ocasió de socórrer Ezme, una jove i misteriosa morisca de la vall de Laguar acusada de bruxeria. Mentre creix el seu amor, comencen els preparatius d'un projecte secret, que l'arribada dels exèrcits d'Itàlia posarà en marxa: l'expulsió dels moriscos del Regne de València. Quinze mil homes, dones i xiquets, decidits a resistir-hi, s'apleguen a Laguar a les ordres de l'improvisat rei Mellini, moliner de Guadalest. Segons una vella profecia, allí un cavall verd, que els rebels identifiquen amb la muntanya de Pop, salvarà el seu poble dels enemics. S'alça el teló del moment més tràgic i decisiu de l'edat moderna valenciana.

  Edicions del Bullent

  Borrell, Joaquín El cavall verd

 • Entre dones és una obra única dins la nostra literatura: mai, fins ara, no s'havia publicat un recull de contes d'escriptores valencianes en actiu. Aquest buit, però, no ens hauria d'estranyar si tenim en compte que, tant dins la tradició literària catalana, com també dins l'occidental on ens inserim, les escriptores han tingut nombroses dificultats a l'hora de participar en projectes d'aquest tipus. Els contes inclosos en aquest volum ofereixen una variadíssima gamma temàtica difícilment sintetitzable. Les seues autores són dones de diferetns edats, de diferents estils, amb trajectòries ben diverses i que, excepte alguns binomis, no es coneixien entre elles. Però si hi ha un tret que caracteritza aquesta nòmina d'escriptores, és la seua heterogeneïtat i, amb ella, la riquesa dels seus interessos literaris.

  Balandra Edicions

  Cadenes, Núria - Canet Ferrer, Isabel - Climent, Mercè - Escrivà, Maria Josep - Garcia Canet, Isabel - Guardiola, Pepa - Manuel, Carme - Moner, Anna - Picó, Lliris - Ricart, Raquel Entre dones. Contes escrits per dones

 • Contes de pansero són unes històries contades per un avi desmemoriat que prova de recordar aquell xiquet ple de fantasies que va ser un dia. O... tal volta siga pura imaginació d'un avi fatnasiós recordant què li passà sent un xiquet despistat? Potser ni una cosa ni l'altra, sinó simple ficció a manera d'excusa per a justificar el relat d'una forma de vida rural superada per la industrialització i, ara, definitivament aniquilada per la globalització.

  Edicions del Bullent

  Castelló i Vives, Josep Contes de pansero

 • A principis del segle XVII, Miguel de Cerbantes es trobava quasi sense ofici ni benefici, amb unes quantes dents menys i molts anys més. Pràcticament desnonat de la literatura oficial, "al cap de tants anys de dormir en el silenci de l'olvido" i un poc a la desesperada, va idear la història, en aparença sense pretensions, d'un gentilhome cinquantí, solitari i quasi fora del temps, a què no li agradava el seu estat ni el seu món. Este heroi embogit - encara que només parcialment - amb la lectura sense fre de llibres de cavalleries, es va llançar a reparar "este mal món que tenim, on a penes es troba cosa que estiga sense mescla de maldat, mentida i bellaquerías". Un món que no ha canviat molt, encara que els molins tenen altres braços, els clergues variat fanatisme, i el governant idèntic desvergonyiment i desvergonyiment.

  Reino de Cordelia

 • Contra tot pronòstic, la història del gentilhome manxec, davant de qui el seu propi autor havia arribat a sentir-se per moments "tibio, fluix i confuso", va triomfar de tal manera que inclús els xiquets la toquejaven, la llegien els mossos, els hòmens l'entenien i els vells la celebraven. El propi el Quixot la va tindre en les seues mans i va poder dir a un altre cavaller sense armadura i vestit de verd: "Esta figura que la vostra mercé en mi ha vist, per ser tan nova i tan fora de les que comunament s'usen, no em meravellaria jo de que li haguera maravillado". L'èxit d'esta història va temptar a un cert Avellaneda a donar-li una continuació errada, que va obligar a Cerbantes a afanyar la pròpia, publicada en 1615, un any abans de la seua mort. El senyor Quixot va tornar la llança al seu drassana, l'autor va embainar la seua ploma i va quedar per sempre "en la proa del barri de les muses", com diria Gómez de la Serna.

  Reino de Cordelia

 • Llibre de narrativa curta. Índex: Premi categoria (10 a 18 anys) Alberto Cheli "Algodón de Azúcar". - Premi categoria (19 a 30 anys) Marc Galiana "El camí de Nadal". - Premi categoria (+31 anys) Francisco Jiménez "Silencios".

  Ajuntament de Dénia....

  Cheli, Alberto - Galiana, Marc - Jiménez, Francisco Tercer certamen de relats curts. Regidoria de Joventut i Major. Dénia 2014

 • Llibre de narrativa curta. Índex: Premi categoria (+ 31 anys) Miriam Cuenca Carrió "El Expreso del Tiempo". - Premi categoria (+ 31 anys temàtica Igualtat de gènere) Laura Bixquert Sanchis "Instinto Plástico".

  Ajuntament de Dénia....

  Cuenca Carrió, Miriam - Bixquert Sanchis, Laura Quint certamen de relats curts. Regidoria de Joventut. Dénia 2016

ON TROBAR-NOS

Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta – MACMA
C/ Blasco Ibáñez, 50 baix
3760 - Ondara
Tel. 965757237
Email: macma@macma.org

CONTACTE:

XARXES SOCIALS

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta: Xarxa Jove Marina Alta: Xarxa Esportiva Marina Alta:
2020 © All Rights Reserved. MACMA